Μικροί – μεγάλοι (της δεξιάς) σε δράση

Εικόνα μεταπολιτευτικής Ελλάδας θυμίζει το σκηνικό καθώς η πολυδιάσπαση αποτελεί πλέον τον κανόνα τόσο για την κεντροαριστερά όσο και για την κεντροδεξιά του πολιτικού φάσματος.

Έχοντας στα άκρα δεξιά της μία ακραία εθνικιστική και ρατσιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, που έχει ενσωματώσει πολλά στελέχη του βασιλικού και χουντικού χώρου που κατά το παρελθόν είτε είχαν ενσωματωθεί σε άλλα κόμματα είτε βρίσκονταν σε σχηματισμούς

με αμελητέα εκλογική επιρροή, και στο Κέντρο τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί και τον πλέον ισχυρό πυλώνα του πολιτικού συστήματος, μία σειρά πολιτικών σχηματισμών εμφανίζονται να διαγκωνίζονται για τον υπόλοιπο ζωτικό χώρο που απομένει.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το επίμονο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο τρόπος που πολιτεύεται ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να κοστίζουν στο κόμμα, τουλάχιστον ως προς τις δεξιές του αναφορές. Μετά την αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ μεγάλης ομάδας στελεχών με ιστορία στη Ν.Δ. (Μαρκόπουλος, Ζώης, Σταμάτης, Κουράκος, Μανώλης κ.α.), ο Π. Καμμένος είδε προ ημερών και τον Τέρενς Κουίν να λαμβάνει αποστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι, πλην Καμμένου, τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη, ή πάντως αυτά που κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης, δεν χαρακτηρίζονται ως «δεξιοί» και μάλλον εργάζονται προς την κατεύθυνση της μετεκλογικής σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ΜΕΡΑ

Το κενό αυτό στίγματος και ηγετικότητας του Π. Καμμένου επιχείρησαν να καλύψουν όσοι αποχώρησαν και συγκρότησαν τη Νέα ΜΕΡΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος Χρ. Ζώης απορρίπτει με ένταση τα σενάρια που θέλουν το κόμμα να διαλύεται και τα στελέχη του να μεταπηδούν στη Ν.Δ. πριν τις εκλογές. Η ρητορική του κόμματος παραμένει ιδιαιτέρως επικριτική για την κυβερνητική πολιτική και τον Πρωθυπουργό ενώ μένει να φανεί ποιά από τα στελέχη που εφέροντο έτοιμα να ενταχθούν (από ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΛΑ.Ο.Σ.) θα το πράξουν τελικά.

ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τη μία ημέρα επιστρέφει στη Ν.Δ. και την επομένη αρνείται κάθε τέτοιο σενάριο. Ο γάμος χάλασε, πριν ένα χρόνο, καθώς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. φέρεται να έθεσε υπερβολικές απαιτήσεις σχετικά με την χρηματοδότηση του κόμματός του καθώς διαθέτει δύο ευρωβουλευτές και, συνεπώς, δικαιούται κρατικής ενίσχυσης. Ωστόσο, οι επικείμενες εκλογές για την ευρωβουλή ήδη λειτουργούν πιεστικά για τον Γ. Καρατζαφέρη καθώς γνωρίζει ότι για να στείλει εκ νέου εκπρόσωπο στο ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να εξασφαλίσει ποσοστό περί το 4,5%, κάτι εξαιρετικά απίθανο με βάση τα σημερινά δεδομένα. Με τα περισσότερα προβεβλημένα στελέχη εκτός κόμματος πλέον, ο κ. Καρατζαφέρης ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα δημόσιων εμφανίσεων και περιοδειών, σε μία προσπάθεια είτε να σώσει την παρτίδα είτε να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους μία επιστροφή στη Ν.Δ.

Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος

Αποτελεί την πιο πρόσφατη είσοδο. Με επικεφαλής τον πρώην γαλάζιο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, με σήμα ένα πυρσό όπως αυτός της Ν.Δ. και αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον ανιψιό του, ο άλλοτε λοχαγός της Ν.Δ. δηλώνει ότι θα κατέλθει στις ευρωεκλογές. Στόχος είναι, επίσης, να καταγράψει ένα ποσοστό που θα του επιτρέψει μία εκλογική σύμπραξη. Ο Νικολόπουλος είχε δώσει τα χέρια με τον Π. Καμμένο, γι αυτό άλλωστε συμμετείχε και σε όλα τα προσυνέδρια των Ανεξ. Ελλήνων. Ωστόσο, το Συνέδριο του κόμματος, πρωτοστατούντων στελεχών όπως ο Παύλος Χαϊκάλης απέρριψε την πρόταση συνεργασίας, με το αιτιολογικό ότι ο Νικολόπουλος είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο. Πάντως, ο Νικολόπουλος έδειξε να μην πτοείται και πριν από μερικές ημέρες παρευρέθηκε στη βάφτιση της κόρης του Πάνου Καμμένου στη Νίσυρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα