ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Κατάσταση διάλυσης στα σχολεία ειδικής αγωγής περιγράφει η Διδασκαλική Ομοσπονδία και ζητεί να γίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εξειδικευμένων εκπαιδευτικών.

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι «οι περισσότερες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) άνοιξαν μόνο για τον αγιασμό, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και

στην πλειονότητα των τμημάτων ένταξης. « Τα ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα τελευταία χρόνια αντί να αναβαθμιστούν, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών και των μνημονίων, οδηγούνται σε λουκέτο», σημειώνει.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ)««θεωρούνται ικανοί να εργάζονται μόνο για αναπληρωτές ενώ καλύπτουν, εδώ και χρόνια, θέσεις μόνιμου προσωπικού», καθώς εξαγγελία διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή κάθε φορά μένει μόνο στα χαρτιά. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι η θέση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο, ακόμη και σήμερα, παραμένει κενή.

Keywords
Τυχαία Θέματα