ΜΕ ΡΑΧΟΪ, ΟΡΜΠΑΝ ΚΑΙ ΚΕΝΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Συναντήσεις με τους Πρωθυπουργούς Ισπανίας, Ουγγαρίας και Ιρλανδίας αναμένεται να έχει ο Αντ. Σαμαράς κατά την παραμονή του στην Ιταλία, στο περιθώριο της Συνόδου ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων).

Μέτωπο με τους… υπό επιτήρηση Ευρωπαίους πρωθυπουργός επιχειρεί να συγκροτήση ο έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος Παρασκευή και Σαββατο

θα έχει άτυπες συναντήσεις με τους Μαριάνο Ραχόι, Βίκτορ Όρμπαν και Έντα Κένυ. Με την Ισπανία να φλερτάρει με το μηχανισμό στήριξης, την Ουγγαρία να βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ και την Ιρλανδία με το δικό της μνημόνιο, ο Αντ. Σαμαράς θα επιδιώξει να διαμορφωθούν κοινές θέσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Άλλωστε, ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η προσπάθεια δημιουργίας συμμαχιών σε αναζήτηση μίας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, ο Αντ. Σαμαράς επιδιώκει να προσεταιρισθεί συμμάχους για τη μάχη που δίδει αφενός για την έγκριση του ελληνικού πακέτου, αφετέρου δε για την εξασφάλιση ευνοϊκότερων συνθηκών διαχείρισης του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα