Μεταστροφή Σαμαρά βλέπουν οι Financial Times

«Για ενάμισι χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς έχει κρατήσει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εντός πορείας παρά τη συρρικνωμένη πλειοψηφία του κυβερνητικού του συνασπισμού στη βουλή και στην αντίδραση εντός του υπουργικού του συμβουλίου για τις σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times. Αποτέλεσμα είναι οι έπαινοι για

τις θυσίες των Ελλήνων από Ευρωπαίους ηγέτες και η επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ωστόσο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «με το ισοζύγιο πληρωμών επίσης πλεονασματικό και με την οικονομία προ θετικής ανάπτυξης του χρόνου, ο κ. Σαμαράς δεν είναι πια τόσο πρόθυμος να υποκύψει στις απαιτήσεις των πιστωτών».

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα κάνει μια αναφορά στη στάση του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Αναφέρεται επίσης στην απόφασή του για κλείσιμο της ΕΡΤ, που οδήγησε σε ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή και σε έναν «αυξανόμενα εύθραυστο» συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ, στην απόφασή του να διαγράψει τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ και στην αντίστασή του έναντι «πιέσεων από υπουργούς που κωλυσιεργούν ως προς τις μεταρρυθμίσεις» να απομακρύνει τον Γιάννη Στουρνάρα μετά το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών περί σχετικά χαμηλής φορολογικής επιβάρυνσης των Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα