Μετακινήσεις 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2014

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ότι οι απολύσεις (αναγκαστικές αποχωρήσεις ήταν ο όρος που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο ίδιος) με ποιοτικούς στόχους ήταν «εξαρχής» το ζητούμενο εκ μέρους της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως είχε κάνει από την αρχή των διαπραγματεύσεων πρόταση για τη χαλάρωση του κανόνα 1 προς 5 και τη δυνατότητα για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση ακατάλληλου υπαλλήλου να προσλαμβάνεται ένα νέος, καταρτισμένος υπάλληλος έπειτα από διαγωνισμό.

«Το αίτημα της

ανανέωσης γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό επειδή η ελληνική διοίκηση αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό πρόβλημα: την τεράστια μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Αντ. Μανιτάκης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε επιτυχημένο το μέτρο της κινητικότητας, λέγοντας ότι «έχει δώσει εξετάσεις και έχει πετύχει και 2.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, παρά τις φοβερές αντιδράσεις, αντιστάσεις και καθυστερήσεις, έχουν μετακινηθεί μέσα σε τρεις μήνες». Σημείωσε ότι στόχος είναι η μετακίνηση 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.

«Η κινητικότητα όμως αποκάλυψε και ένα άλλο μεγάλο κενό της ελληνικής διοίκησης: την παντελή έλλειψη πάγιας αξιολόγησης βάσει απόδοσης ή έστω βάσει αξιοκρατικής αποτίμησης προσόντων», πρόσθεσε. Εξέφρασε, τέλος, τη δυσαρέσκειά του για τη διαδικασία που ακολουθείται με τις πειθαρχικές διαδικασίες στο Δημόσιο, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία ώστε η πειθαρχική διαδικασία θα γίνει γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα