ΜΕΡΚΕΛ: ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την πρόθεσή της να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι λύση χωρίς την Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Σε αυτές τις δηλώσεις προέβη σήμερα σε συνέντευξή της στη σλαβική υπηρεσία της Deutsche Welle,

έπειτα και από τη συνάντησή της με το Σλοβένο πρωθυπουργό, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ένταξης των Σκοπίων σε αυτό.

Επίσης ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα  τόνισε ότι θα λυπηθεί εάν τα Σκόπια δεν καταφέρουν ούτε στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ να ενταχθούν στη Συμμαχία και ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ περιμένει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2005, ενώ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου της δόθηκε η υπόσχεση για ένταξη στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Η αναβολή αυτή επηρεάζει την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Συνιστά κοινό συμφέρον να υπάρξει λύση και αναμένουμε ευελιξία και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στο ζήτημα της ονομασίας.

Από την πλευρά της η  Γερμανίδα καγκελάριος, κληθείσα να απαντήσει για το  εάν η Ελλάδα μπορεί σε αυτή την περίοδο να ασχοληθεί με το ζήτημα, δήλωσε: «Θεωρώ ότι επίλυση του ζητήματος της ονομασίας δίχως την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει! Αυτό σημαίνει ξανά και ξανά συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, δεν υπήρξε συμφωνία. Επιθυμούμε να εξευρεθεί λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα