Μείωση 12,81% στις συντάξεις του ΤΕΑΥΦΕ

Το εν λόγω ταμείο εξαιρέθηκε από την ένταξή του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), αφού προηγουμένως κατατέθηκε αναλογιστική μελέτη που έδειξε ότι το ταμείο είναι βιώσιμο. Το ταμείο μετατράπηκε σε επαγγελματικής μεν, υποχρεωτικής δε, ασφάλισης.

Φαίνεται όμως πως η βιωσιμότητά του δεν ήταν και τόσο εξασφαλισμένη. Για το λόγο αυτό, και βάσει της ίδιας αναλογιστικής μελέτης, αποφασίστηκε η μείωση των συντάξεων και μάλιστα αναδρομικά, από την ημερομηνία μετατροπής του σε Ταμείο Επαγγελματικής

Ασφάλισης. Αιτία των μειώσεων είναι σύμφωνα με τους ασφαλισμένους που έχουν αναλάβει και τη διοίκηση του ταμείου, η μείωση κατά 20% που έχει σημειωθεί στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι μειώσεις πρόκειται να ξεκινήσουν από την καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου. Ειδικότερα οι περικοπές θα γίνουν σε επικουρικές συντάξεις άνω των 200 ευρώ και θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναλογιστική μελέτη του ΤΕΑΥΦΕ δείχνει ότι οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω, συνολικά στο 20%. Στο Ταμείο υπάρχουν περίπου 28.000 ασφαλισμένοι, ενώ οι συνταξιούχοι είναι περίπου 6.150 άτομα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα αναδρομικά ποσά των περικοπών θα επιστραφούν στο Ταμείο σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις που θα λήγουν στο τέλος του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα