Μεγάλο αεροπορικό show στο Τατόι

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι και οι καλύτεροι πιλότοι ακροβατικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Φρανσέσκο Φορναμπάιο, Λούκα Μπερτόσιο, Γιούργκις Κέρις και οι Έλληνες Δημήτρης Βερβερέλης και Ηλίας Σοφιανός.

Ακροβατικά ακριβείας θα προγραμματίσουν οι πιλότοι που συγκροτούν τους Blu Circe, με σχηματισμούς από 4 αεροσκάφη, καθώς το ακροπτερύγιο του ενός αεροπλάνου απέχει εκατοστά από αυτό του άλλου και δίνουν την εντύπωση ότι είναι …κολλημένα. Εκτελούν όλα μαζί μανούβρες με άψογο συγχρονισμό οριζοντιώνονται ή ανεβαίνουν κάθετα στους ουρανούς,

αλλάζουν σχηματισμούς και περιστρέφονται.

Εντύπωση θα προκαλέσουν οι WeFly με τρία υπερελαφρά αεροπλάνα από την Ιταλία των οποίων οι πιλότοι πετούν παρότι έχουν καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στην Athens FlyWeek θα συμμετάσχει και το ακροβατικό σμήνος της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας με F-16, και η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία. Από την Ελλάδα συμμετέχει η Πολεμική Αεροπορία μ’ ένα ελικόπτερο Super Puma, καθώς και ένα μεταγωγικό «C-130», ενώ ο Στρατός Ξηράς με ένα επιθετικό ελικόπτερο Apache. Mία από τις εκπλήξεις θα είναι και η διέλευση σε χαμηλό ύψος πάνω από τον αεροδιάδρομο ενός Airbus 320 της Aegean.

Keywords
Τυχαία Θέματα