Με το βλέμμα στο Eurogroup και τα …εσωτερικά της η Ιπποκράτους

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup εναποθέτει τώρα τις ελπίδες του το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «ζωτικής σημασίας» την ύπαρξη ενός πειστικού αποτελέσματος για την χώρα μας εκεί, μετά το χθεσινό «ναυάγιο» της Συνόδου Κορυφής.

Συμπεραίνοντας από τη χθεσινή εξέλιξη ότι «η εμπειρία της κρίσης αντί να ενισχύσει, αποδυνάμωσε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και χαρακτηρίζοντάς τη ‘κατώτερη των αναγκών’ που έχουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, η Ιπποκράτους επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες

στους εταίρους μας.

Στο παρασκήνιο πάντως, υπάρχει ενόχληση από τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του, με ουκ ολίγα ‘πράσινα’ στελέχη να θυμίζουν με νόημα στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους την πρόταση εξ’ αρχής του ΠΑΣΟΚ για διαφορετικό τρόπο διαπραγμάτευσης. Στο πλαίσιο μίας άτυπης όμως ‘συμφωνίας κυρίων’, τέτοιου είδους κριτική στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να βγει προς τα έξω. Τουλάχιστον όχι πριν από το τέλος της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, στην Ιπποκράτους, με …δέος αναμένουν την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, καθώς εκεί αναμένεται να βγουν «μαχαίρια». Και ενώ η «αντιμετώπιση» του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ήδη «κανονιστεί», μια και τα μέλη επιρροής του Ευάγγελου Βενιζέλο στα όργανα είναι σαφώς περισσότερα και ο ίδιος έχει αποφασίσει να ωθήσει –στον βαθμό που μπορεί- στην έξοδο τον πρώην υπουργό, καμία τέτοια προετοιμασία δεν έχει προβλεφθεί για τυχόν «φίλια» πυρά. Και αυτά δεν αποκλείεται να έρθουν, μια και στον απόηχο του Eurogroup –και εφόσον υπάρξει αποτέλεσμα- το θέμα που θα αρχίσει να απασχολεί την επικαιρότητα θα είναι ο …ανασχηματισμός.

Εντωμεταξύ, μέσα στην εβδομάδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να θέσει δημοσίως το ζήτημα της συγκρότησης της περίφημης τριμερούς επιτροπής συντονισμού της κυβέρνησης, καθώς εντοπίστηκαν ενδείξεις προσπάθειας …υποβάθμισης του θέματος από το Μέγαρο Μαξίμου. Στην Ιπποκράτους, δεν έχουν σκοπό να το αφήσουν να πάει στις …καλένδες, με τον Φίλιππο Σαχινίδη να διαμηνύει σε «γαλάζιο» στέλεχος ότι αυτό θα γίνει πάση θυσία την ερχόμενη εβδομάδα και τον Εξάγγελο Βενιζέλο να τον στηρίζει, υποσχόμενος δημόσια παρέμβασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα