ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Δεν έκλεισε το ξενοδοχείο στην Πάρο που απασχολούσε παράνομα τον μετανάστη που κακοποίησε την 16χρονη. Δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, η απάντηση του υπουργείου Εργασίας που επέβαλε το πρόστιμο.

Με μια λιτή ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας αναφέρεται στην αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για κλείσιμο της επιχείρησης που απασχολούσε παράνομο (ανασφάλιστο) τον μετανάστη από το Πακιστάν που κατηγορείται για την κακοποίηση της νέας κοπέλας στην Πάρο. Σε αυτήν αφού αναφέρεται στην για πρώτη φορά απόφαση εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου, επισημαίνει: «το ότι οι ενδιαφερόμενοι

προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη κάνοντας χρήση του δικαιώματος για δικαστική προστασία είναι επιλογή τους. Η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου αποτελεί δικαστική κρίση και ως τέτοια δεν σχολιάζεται».

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τονίζει ότι η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα ύψιστης πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα