Με μικρό καλάθι στο Eurogroup

Παρά την αισιοδοξία ότι η εκταμίευση των 31,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και εν συνεχεία και των υπολοίπων δόσεων αποτελεί ειλημμένη απόφαση, στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δεν απέκλειαν τον κίνδυνο… ατυχήματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η συνεχιζόμενη διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. για τη βιωσιμότητα του χρέους, που παρέμενε μέχρι χθες σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και οι πληροφορίες που έφεραν το Βερολίνο να φλερτάρει,

για άλλη μία φορά, με τον ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό στην ΕΚΤ για τα ελληνικά χρήματα προβληματίζουν το Μαξίμου, στελέχη του οποίου σημείωναν ως πιθανό το ενδεχόμενο η – σε κάθε περίπτωση θετική για την Ελλάδα – απόφαση να ληφθεί από τους ηγέτες της Ευρωζώνης την Πέμπτη.

Ενδεικτικό της στάσης αναμονής είναι και το γεγονός ότι στις δηλώσεις τους, μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον κ. Σαμαρά, οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης απέφυγαν να οριοθετήσουν σαφές χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τις «επόμενες ημέρες» ενώ ο κ. Κουβέλης μίλησε για μία «δύσκολη εβδομάδα».

Παρά την ενδεχόμενη καθυστέρηση, αποτελεί πεποίθηση της ελληνικής πλευράς ότι τα 31,5 δισ ευρώ, ίσως και περισσότερα, θα εκταμιευθούν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα, μέχρι τα 44 δισ ευρώ των τριών δόσεων που εκκρεμούν, έως τα μέσα Ιανουαρίου. Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου μέχρι την έναρξη των εργασιών, το απόγευμα της Πέμπτης, να έχει κύκλο συναντήσεων με στελέχη της Ευρ. Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα