ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ EUROGROUP

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ρίχνουν στο τραπέζι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, στο σκληρό πόκερ που παίζεται τις τελευταίες ημέρες με φόντο την ακυβερνησία στη χώρα μας.

Οι πιέσεις εντείνονται, ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup, σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα εξεταστεί το θέμα της Ελλάδας, μαζί με την ρευστή κατάσταση που επικρατεί

στην Ισπανία. Δεν αποκλείουν μάλιστα, να τεθεί από κάποιους υπουργούς Οικονομικών, ξεκάθαρα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει έρθει στο προσκήνιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καθώς οι αξιωματούχοι αρχίζουν να σταθμίζουν τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν από την υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του αναπληρωτή διοικητή της Σουηδικής Κεντρικής Τράπεζας Περ Γιάνσον, ο οποίος την Παρασκευή υποστήριξε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρώπης συζητούν πλέον ανοιχτά, το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και τρόπους ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα