Με δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ μετά το ρήγμα

15:33 7/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Μάλιστα, οι αντιδράσεις στη συνεδρίαση ήταν τέτοιες, που ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες αναδιπλώθηκε και δεσμεύθηκε πως η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει δική της πρόταση.

Κατά πληροφορίες, ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ προειδοποίησε τον Φώτη Κουβέλη πως αν το κόμμα του στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

και συνυπογράψει την πρόταση, «θα υπογράψει τον πολιτικό του θάνατο». Παράλληλα ο επικεφαλής της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πρόταση δημοψηφίσματος, ώστε να δημιουργήσει μπλοκ εξουσίας και να βρει τους 120 βουλευτές που θα μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή.

Συμβιβασμός

Το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ ανάγκασε τον πρόεδρο του κόμματος να κάνει ένα βήμα πίσω, καθώς ναι μεν η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ωστόσο θα καταθέσει τη δική της ξεχωριστή πρόταση -όπως το ΚΚΕ- και δε θα συνυπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο στη ΔΗΜΑΡ ότι όσοι βουλευτές στηρίζουν -έστω και υπό προϋποθέσεις- τον πρόεδρο του κόμματος, θα στηρίξουν και την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι Νίκος Τσούκαλης, Μαρία Ρεπούση, Γιάννης Πανούσης, Γιώργος Κυρίτσης, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μίνα Ξηροτύρη και Θωμάς Ψύρρας θα στηρίξουν και την πρόταση για δημοψήφισμα.

Στον αντίποδα, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός όχι μόνο δε θα υπογράψουν, αλλά θα την καταψηφίσουν στη Βουλή -αν η πρόταση συγκεντρώσει 120 ψήφους και φτάσει στο σημείο της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του σώματος. Τέλος, με τη στάση που τηρεί ο Σπύρος Λυκούδης φλερτάρει η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ενώ η Νίκη Φούντα τάσσεται μεν υπέρ του δημοψηφίσματος, αλλά όχι με τους όρους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι η κατάθεση ξεχωριστής πρότασης από τη ΔΗΜΑΡ θα την βρει σύμφωνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα