«Κωμικό να γίνονται κριτές οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι»

15:18 7/7/2014 - Πηγή: Matrix24
«Η Κεντροαριστερά δεν είναι παραγοντισμός ή κοινωνισμός. Κρίνεται στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής και των προβλημάτων της κοινωνίας», είπε, τασσόμενος υπέρ της ευρύτατης συσπείρωσης της παράταξης χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς ψευδαισθήσεις.

«Εμείς θέλουμε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όπως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού», είπε, σημειώνοντας ότι η Κεντροαριστερά δεν θα πρέπει να ετεροπροσδιορίζεται. «Διεκδικούμε καθοριστικό ρόλο», είπε, είτε μέσα στην κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή.

«Ποτέ δεν κάναμε επιλογή στρατηγικής μονομερούς συνεργασίας με τη ΝΔ», είπε, θυμίζοντας ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ παραμένει επί χρόνια ίδια, όταν ζητούσε κυβερνητική συμπόρευση και με τη ΔΗΜΑΡ και με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα.

«Δυστυχώς, υπάρχει η κατάρα της εσωστρέφειας», είπε στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του και τις διάφορες φράξιες όπως αναδεικνύονται κυρίως μέσα από δείπνα το τελευταίο διάστημα. Απέδωσε την ιδιαίτερη εσωστρέφεια στο «σοκ» που υπέστη το κόμμα διασταυρούμενο με την κρίση και αλλάζοντας ποσοτικά μεγέθη σε πολύ λίγο χρόνο.

Απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι σε αυτή την φάση πρόκειται για μία «ηγεσία ανάγκης εθνικής για την παράταξη» και όχι ηγεσία με πλεονεκτήματα, όπως στο παρελθόν, οπότε αναλαμβάνοντας κανείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αργά ή γρήγορα θα γινόταν πρωθυπουργός. «Η βάση της παράταξης που ανέθεσε έναν ρόλο», είπε, θυμίζοντας με νόημα ότι έχει εκλεγεί από τη βάση, ενώ συμπλήρωσε πως οφείλει πολλά στην παράταξη, αλλά και εκείνος από τη θέση του αγωνίζεται για να τιμήσει την παράταξη. Χαρακτήρισε μάλιστα «δυσάρεστο και κωμικό» αυτό που συμβαίνει … «να γίνονται κριτές οι κατεξοχήν υπεύθυνοι».

Βάζοντας το χρονοδιάγραμμα της πορείας προς το συνέδριο της Κεντροαριστεράς, ο κ.Βενιζέλος μίλησε και για την ανάγκη οργανωτικής ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον διάλογο που απαιτείται να προηγηθεί χωρίς ηγεμονισμούς μέχρι το συνέδριο της Κεντροαριστεράς. Αυτό το συνέδεσε άμεσα και με τις πολιτικές εξελίξεις, αναφερόμενος κυρίως στην εθνική διαπραγμάτευση για το χρέος, αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρότεινε ο φετινός εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη να γίνει με διήμερη Εθνική Συνδιάσκεψη, όπου αφενός θα εκτιμηθούν οι πολιτικές εξελίξεις, αφετέρου θα δοθεί βήμα στα κινήματα, ενώ ενόψει της ΔΕΘ, μίλησε για μία ευκαιρία διαλόγου του κόμματος με τους κοινωνικούς εταίρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα