Μαύρη …αντίδραση

Το μπαράζ των αποκαλύψεων αλλά και η απουσία προβεβλημένων στελεχών σε όλες τις περιφέρειες δεν έκαμψαν την οργάνωση.

Τί κι αν αποκαλύφθηκε ο τρόπος λειτουργίας της και η εμπλοκή της σε έκνομες ενέργειες. Τί κι αν η ηγεσία της είναι στη φυλακή. Τί κι αν απροκάλυπτα τα στελέχη της υμνούν το ναζισμό και την ελληνική χούντα. Τί κι αν σε πολλές περιφέρειες εμφανίστηκε με στελέχη γ' κατηγορίας ή δεν είχε καν συνδυασμό, όπως συνέβη στο βόρειο Αιγαίο.

Το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής

έδειξε ξανά τα δόντια του.

Οι υποψήφιοί του σε επίπεδο Περιφερειών, και μάλιστα σε 12 από τις 13, συγκέντρωσαν με βάση τα τελικά αποτελέσματα, 457.893 ψήφους, περισσότερες δηλαδή από όσες είχε λάβει το κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου και του Μαΐου του 2012.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του '12, η Χρ. Αυγή είχε συγκεντρώσει 426.025 ψήφους και ποσοστό 6,92%. Ένα μήνα πριν, το Μάιο, είχε συγκεντρώσει 440.966 ψήφους και ποσοστό 6,97%.

Την Κυριακή, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε, στοιχείο που δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί μία εξαιρετικά ισχυρή παρουσία του ακροδεξιού μορφώματος και στις κάλπες για τις ευρωεκλογές που έπονται.

Πέραν του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος ξεπέρασε το 11% στην Αττική, ισχυρή παρουσία καταγράφηκε σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, όπου τα ποσοστά των υποψηφίων της Χ.Α, υπερέβησαν το 9%, και στην Κεντρική Μακεδονία που κινήθησαν σε αντίστοιχο επίπεδο.

Αντιθέτως, τα χαμηλά της Χ.Α. εντοπίστηκαν στην Ήπειρο και την Κρήτη, όπου οι υποψήφιοι του κόμματος εξασφάλισαν 3,94 και 3,32% αντίστοιχα. Επίσης, ποσοστό 4,71% καταγράφηκε στη Δυτ. Μακεδονία, κάτι ωστόσο που εν μέρει οφείλεται και στην ισχυρή υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη (σ.σ. παρ' ολίγον υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ) οι ακραίες απόψεις του οποίου αποτέλεσαν την αιτία για την απόσυρση της στήριξης της Κουμουνδούρου στο πρόσωπό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα