ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΠΥΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Δηλώσεις, αιχμές, σπόντες, απαντήσεις, καρφιά και …έπεται συνέχεια. Κάπως έτσι εξελίσσεται η εντεινόμενη διαμάχη μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιάννη Ραγκούση, που τείνει να εξελιχθεί σε σφοδρή σύγκρουση και ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται …μέτωπα.

Σε …πόλεμο, εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου

και του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, που μόλις προχθές αποχώρησε επισήμως από το κόμμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του.

Το γάντι σήκωσε ήδη από το ίδιο βράδυ ο κ.Βενιζέλος μιλώντας για …αειπάρθενους, ενώ συνέχεια έδωσε και χθες από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στην Ιπποκράτους, όταν δήλωσε πως λυπάται ειλικρινά γιατί «σε μία στιγμή που η παράταξη έχει ανάγκη συσπείρωσης, κάποιοι που ήταν εδώ και καιρό ουσιαστικά εκτός παράταξης, βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους». Μίλησε μάλιστα για τεράστια προσωπική ευθύνη που φέρουν για την πολιτική διαχείριση της κρίσιμης περιόδου του 2009-2010, χαρακτηρίζοντας προκλητικό να «ζητούν τα ρέστα» και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν νέου και άφθαρτου αυτοί που μετείχαν στο πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας.

Στην επίθεση έσπευσε απαντήσει μέσω …κύκλων, ο Γιάννης Ραγκούσης, «χρεώνοντας» ουσιαστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο την κατάρρευση της παράταξης, αλλά και της χώρας. Συνεργάτες του άλλωστε δήλωναν ότι πριν αναλάβει ο κ.Βενιζέλος το υπουργείο Οικονομικών το καλοκαίρι του 2011 και παρά το γεγονός ότι με το πρώτο μνημόνιο ακόμα είχε εφαρμοστεί στην χώρα η πιο σκληρή πολιτική λιτότητας κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις και η χώρα όρθια. Για το κόμμα μάλιστα, θύμιζαν ότι «πέτυχε μία σπάνια, διεθνώς, εκλογική νίκη» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

Και ενώ η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών αναμένεται να κλιμακωθεί περαιτέρω σήμερα, με την ομιλία του Γιάννη Ραγκούση στο μουσείο της Ακρόπολης και σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΟΑΣΑ και η σχολή αποφοίτων δημόσιας διοίκησης, στον «χορό» των διαφωνιών μπήκαν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Αυτός ο Ραγκούσης από το άλογο δεν κατεβαίνει ποτέ; Όσο το ‘παιζε υπαρχηγός όλα πήγαιναν καλά;», αναρωτήθηκε χθες μέσω twitter ο Σωκράτης Ξυνίδης, συμπληρώνοντας «άντε μην θυμίσουμε πόσες φορές πήρε στον λαιμό του τον Παπανδρέου». Η επίθεση όμως στο πρόσωπο του κ.Ραγκούση συνεχίστηκε και από πρώην συναδέλφους του στη συνεδρίαση της ΚΟ χθες, ενώ ο πόλεμος φαίνεται να μην σταματάει ούτε εκεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα