ΜΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ… ΕΣΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Κατόπιν εορτής, για την αποτροπή νέων φαινομένων, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιδρά με δραστικά μέτρα. Ο Π. Παναγιωτόπουλος σκέφτεται να φέρει στο Πεντάγωνο καταδρομείς και να απανασυστήσει την… ΕΣΑ.

Σοκ τόσο για την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας όσο και για τη φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αποτέλεσαν τα χθεσινά επεισόδια και η… εισβολή στο Πεντάγωνο από συνδικαλιστές και εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Από την κυβέρνηση γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο, που αποδίδεται μάλιστα στο Ν. Φωτόπουλο που λίγες ώρες

πριν είχε ζητήσει καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, αλλά και για ακατανόητη ενέργεια δεδομένου ότι η διαδικασία χορήγησης έκτακτου επιδόματος προς τους απλήρωτους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά βρίσκονταν στο τελικό στάδιο.

Ωστόσο, πέραν των πρακτικών ζητημάτων, η εικόνα της εισβολής στο Πεντάγωνο και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων να επιχειρεί με… ντουντούκα να συνεννοηθεί με τους συνδικαλιστές αποδεικνύεται πιο βαρύ πλήγμα.

Από την πλευρά του Υπ. Άμυνας διαμηνύονταν χθες η βούληση να ληφθούν ριζικά μέτρα. Ως πρώτο περιγράφονταν η εγκατάσταση στο Πεντάγωνο μονάδας καταδρομέων ή ανδρών των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να βελτιωθεί η «μαχητικότητα» του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στις εγκαταστάσεις (σ.σ. συχνά πρόκειται για ρουσφετολογικές μεταθέσεις). Οι κινήσεις, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί. Διότι σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο Π. Παναγιωτόπουλος εξετάζει πλέον και την επανασύσταση της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας (ΕΣΑ), έχοντας εξασφαλίσει προς τούτο – όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές – και την έγκριση του Πρωθυπουργού.

Όπως εξηγούσαν συνεργάτες του Υπουργού, σήμερα ως αποτέλεσμα των ρυθμίσεων που πέρασαν μετά την πτώση της χούντας, ο στρατός ακόμη και η στρατονομία δεν έχουν δικαίωμα σύλληψης πολιτών, ακόμη κι αν αυτοί παραβιάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. «Αν κάποιος έρθει και χαστουκίζει τον φρουρό, θα πρέπει να καλέσουμε την αστυνομία να τον συλλάβει» σημείωναν χαρακτηριστικά. Εφόσον ενεργοποιηθεί εκ νέου η ΕΣΑ., κάτι που δεν αποκλείεται να εγκαταλειφθεί μόλις ηρεμήσουν τα πνεύματα, τότε εντός των ορίων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων συλλήψεις θα μπορούν να γίνονται και από στρατιωτικό προσωπικό…

Keywords
Τυχαία Θέματα