ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ

00:00 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, τα οποία αποδίδουν την ήττα των δύο μεγάλων κομμάτων στην οργή των πολιτών λόγω της οικονομικής λιτότητας και εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα.


Η «New York Times» αναφέρει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι  επανασχεδιάζουν ριζικά τον πολιτικό χάρτη, ενισχύοντας την «άκρα αριστερά» και τη «νεοναζιστική δεξιά», σ’ ένα «κύμα διαμαρτυρίας» κατά των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων που κατηγορούνται για την οικονομική κατάρρευση

της χώρας.

Εκφράζει δε το προβληματισμό της για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, διατυπώνεται η άποψη ότι μπορεί να δημιουργηθεί αναταραχή στην Ευρωζώνη.

Για «καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη», αποτέλεσμα κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναφέρεται σε «μαύρα σύννεφα που κρέμονται και πάλι πάνω από την Αθήνα». Η εφημερίδα προβλέπει δε ότι οι σημερινές εκλογές δεν ήταν οι τελευταίες και τονίζει ότι «είναι και πάλι ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ».

«Οι ‘Ελληνες επιλέγουν το χάος» αναφέρει η εφημερίδα «Bild» και κάνει λόγο «διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης» και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, αριστερών και δεξιών.  Μάλιστα ο αρθρογράφος αμφισβητεί εάν υπάρχει πια πλειοψηφία για το πρόγραμμα λιτότητας και επισημαίνει: «Για να το πούμε ωμά, είναι τελείως ασαφές, εάν η επόμενη κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις».

Η «Süddeutsche Zeitung» δίνει έμφαση στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή» και σχολιάζοντας  ότι ο ύμνος του κόμματος θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας, με θέμα «αίμα και τιμή».

Η γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters μεταδίδει: «Η χώρα, που σώθηκε από τη χρεοκοπία με κούρεμα του χρέους της, αντιμετωπίζει την προοπτική δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης. Τυχόν αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος σταθεροποίησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

«ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ»
Keywords
Τυχαία Θέματα