«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΕ 150.000 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Λήγει την Παρασκευή η παράταση που έδωσε το ΙΚΑ για την απογραφή των συνταξιούχων, ωστόσο 150.000 δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει τη φυσική τους παρουσία. Δεν θα πληρωθούν στις 21 Οκτωβρίου προειδοποιεί το υπουργείο.

Πολύ υψηλός παραμένει ο αριθμός των συνταξιούχων του ΙΚΑ, που δεν έχουν απογραφεί, πέντε μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία (5 Οκτωβρίου), καθώς σύμφωνα

με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς φθάνουν τους 150.000.

Ως γνωστόν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα έπρεπε μέχρι τις 5 Οκτωβρίου να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στις Τράπεζες από τις οποίες πληρώνονται τις συντάξεις τους ή τα ΕΛΤΑ, και να δηλώσουν φυσική παρουσία.

Η αρχική ημερομηνία απογραφής έληγε στις 28 Σεπτεμβρίου και το υπουργείο Εργασίας έδωσε παράταση μιας εβδομάδας, αφού ήταν μεγάλος ο αριθμός των προσώπων που δεν είχαν κάνει τη δήλωση.

Όμως, όπως δηλώνουν στο υπουργείο Εργασίας, όσοι δεν απογραφούν έως την Παρασκευή, δεν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους στις 21 του μήνα οι συντάξεις τους.

Με βάση των εντυπωσιακό αριθμό των 150.000 μη απογραφέντων, προκαλούνται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το πόσοι δεν έχουν ενημερωθεί για τη απογραφή, πόσοι έχουν αποβιώσει και πόσοι εν τέλει λάμβαναν παράνομα τις συντάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα