ΜΕ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 80 ΔΙΣ. Ο ΟΜΙΛΟΣ ALPHA – ΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ιστορικής σημασίας για την Alpha Bank η απόκτηση της Emporiki Bank. «Κλειδώνει» ο ιδιωτικός χαρακτήρας της Alpha Bank. Σήμερα οι ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της Alpha Bank Ι. Κωστόπουλο.


Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση

της Credit Agricole να προχωρήσει στην μεταβίβαση της Emporiki Bank στην Alpha Bank. Νωρίς σήμερα οι επιτελείς της Alpha Bank έμαθαν τα ευχάριστα ενώ λίγο μετά και οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank EFG ενημερώθηκαν για την απόφαση του γαλλικού ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί Δ.Σ. της Alpha Bank ενώ σύμφωνα με στελέχη τραπεζών οι επίσημες ανακοινώσεις θα δημοσιοποιηθούν πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική κίνηση για την Alpha Bank, καθώς, όπως εκτιμούν αναλυτές με την απόκτηση της Emporiki Bank ουσιαστικά «κλειδώνει» η ιδιωτική φυσιογνωμία της Alpha Bank. Σημειώνεται ότι η Alpha Bank ήταν η μόνη τράπεζα με θετικά ιδία κεφάλαια μετά το PSI ενώ με την απόκτηση της Emporiki Bank ενισχύει την κεφαλαιακή της βάση με περίπου 600 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με αναλυτές με την απόκτηση της Emporiki Bank και την εκμετάλλευση των μεγάλων συνεργειών που δημιουργούνται από την συνένωση των δυο τραπεζών, η διοίκηση της Alpha Bank αποκτά ένα πανίσχυρο story για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών για τις αυξήσεις κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα ο όμιλος Alpha Bank ενισχύει αποφασιστικά το ειδικό του βάρος στην τραπεζική αγορά: το νέο σχήμα θα διαθέτει ενεργητικό ύψους 80 δις. ευρώ, οι χορηγήσεις δανείων θα ξεπερνούν τα 63 δισ. ευρώ ενώ η καταθετική βάση θα διαμορφωθεί στα 39,1 δις. ευρώ. Σημειώνεται ότι όμιλος Alpha Bank απασχολεί περί τα 14.000 άτομα ενώ η Εμπορική Τράπεζα, μαζί  με τις θυγατρικές του ομίλου, απασχολεί 5.800 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα