Μ. ΜΟΝΤΙ: ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει από την οικονομική κρίση και θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο CNN, κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ.

«Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, αλλά υπογράμμισε ότι: «Δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να παραμείνουν στο ευρώ».

Αναφερόμενος

στις εκλογές στην Ελλάδα, ο ίδιος έκρινε ότι: «Νομίζω πως καθώς προχωράμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το αίσθημα στην Ελλάδα που είναι κρίσιμο για τη χώρα, και νομίζω επίσης και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα για τη χώρα, να παραμείνει στο ευρώ θα κατακτήσει τα πνεύματα και τα πολιτικά προγράμματα».

Ενώ, μιλώντας για την δυσμενή κατάσταση, από την οποία διέρχεται η Ευρώπη, είπε ότι: «Δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που η Ευρώπη χτυπά σ’ έναν τοίχο και ξαφνικά, όλα τα πνεύματα εγείρονται, η πολιτική βούληση συγκλίνει, και βρίσκεται η λύση. Όμως είναι μια κατάσταση κρίσιμη».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάριο Μόντι επιστρέφει εσπευσμένα από το Σικάγο, όπου διεξαγόταν η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, λόγω του σημερινού σεισμού και της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στην χώρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα