Λοβέρδος: Περάσαμε απέναντι

«Εγώ έχω διαβατήριο για να πω ότι χωράω στη νέα Ελλάδα» λέει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος υποσχόμενος σκληρή αντιπολίτευση και πρόταση νόμου για τη διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων. «Εγώ έχω και εφόδιο και διαβατήριο για να πω ότι χωράω στη νέα

Ελλάδα», «οι λίγοι παλιοί με τους πολλούς καινούργιους είναι η λύση που εμείς θέλουμε να παράσχουμε», «δεν χωράνε μέσα στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, οι ψεύτες», προσθέτει εκφράζοντας την επιθυμία συμπόρευσης με δύο παλιούς του φίλους, έναν εντός και έναν εκτός πολιτικής, όπως λέει.

Τον Ιούνιο προβλέπει περαιτέρω ύφεση και απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, εξηγώντας όμως ότι θα είναι από αυτούς που θα συμβάλουν στο να μην έχουμε εκλογές και διαβλέπει δύο ενδεχόμενα: «μία άλλη εντελώς κυβέρνηση ή μια άλλη κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό». Παράλληλα ανακοινώνει ότι πριν το καλοκαίρι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζει ενθαρρυντική την πρώτη δημοσκόπηση της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει «το 60% των πολιτών δεν ξέρουν ακόμα ότι κάναμε αυτό το κόμμα», ενώ απαντά ότι η πρόσκλησή του για συγκλίσεις είναι η εφαρμογή της λαϊκής εντολής. «Υπάρχει ατολμία, δισταγμός, έλλειψη κοινής πολιτικής εκτίμησης. Και αυτό οδηγεί στο να μην είναι πολλοί εκ του παρελθόντος μεγαλοσχήμονες και βαρύγδουποι μαζί. Δεν έχει όμως σημασία, καθώς λίγοι παλιοί και πολλοί καινούργοι είναι αρκετοί για να γίνει ένα σύστημα ανθρώπων που να έχει ελπίδες».

Σε όσους υποστηρίζουν ότι αυτός ανήκει στην παλιά Ελλάδα απαντά ότι «το φαύλο παρελθόν αυτού του κομματικού συστήματος» δεν τον αφορά προσωπικά. «Εγώ διαχειρίστηκα τη χώρα, όχι στα χρόνια που μοίραζαν τα λάφυρα, αλλά στις πιο δύσκολες στιγμές της και τον καιρό που λεφτά δεν υπήρχαν. Ωστόσο είμαι μέτοχος μιας πορείας, αλλά οι πολίτες με θυμούνται για τις συγκρούσεις. Οι λίγοι παλιοί με τους πολλούς καινούργιους, είναι η λύση που εμείς θέλουμε να παράσχουμε. Αρκεί οι παλιοί να μην έχουν ηθικές εκκρεμότητες -δεν έχω- και να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συγκρούονται αποτελεσματικά. Και ο λαός στις εκλογές του Ιουνίου αυτό μου το πίστωσε, έχω λοιπόν αυτό το εφόδιο και το διαβατήριο για να πω ότι χωράω στην Νέα Ελλάδα».

Εκτιμά ότι «δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές» και σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τη φωτιά, ενώ η παρούσα κυβέρνηση δεν συνθέτει τον αντίπαλο της ύφεσης με ευθύνη και των τριών κομμάτων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μία άλλη λύση μέσα από τη Βουλή. «Έχουμε επίγνωση ότι το πρώτο τρίμηνο του 13 δεν πήγε καλά. Τον Ιούνιο που κλείνει το εξάμηνο και αναδεικνύεται το μέγεθος των εσόδων και εξόδων της χρονιάς και με δεδομένο ότι είναι ψηφισμένη η αυτόματη ισοστάθμιση των ελλειμμάτων θα έχουμε αυτόματες περικοπές και αυτό δεν θα είναι καθόλου καλό, για τη χώρα, για την οικονομία, για την κοινωνία και πολιτικά για την κυβέρνηση».

«Εγώ λέω» επισημαίνει «ότι τα οικονομικά θα κινηθούν σε περαιτέρω ύφεση αυτό σημαίνει πιο πολλοί άνεργοι, περισσότερη δυστυχία, πολιτική χρεωκοπία με ή χωρίς διαδηλώσεις και περαιτέρω απονομιμοποίηση της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει κρίση. Θα είμαστε από αυτούς που θα συμβάλουν στο να μην έχουμε εκλογές, αλλά η κριτική μας απέναντι στην κυβέρνηση θα είναι πάρα πολύ σκληρή από εδώ και πέρα».

Ο κ Λοβέρδος δηλώνει ότι «η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης από προχθές και όχι της συμπολίτευσης» καθώς «ήρθε η ώρα να περάσουμε απέναντι» και η προχθεσινή -στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή- ήταν μία γενέθλια μέρα».

«Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση. Στις ευρωεκλογές αν αυτό επιτραπεί θα αρνηθούμε την κρατική χρηματοδότηση». «Μπορώ να αρνούμαι τη χρηματοδότηση, να μπορώ να έχω τα χρήματα από ιδιωτική χρηματοδότηση την οποία να μου την παρέχει σωματείο του οποίου τα οικονομικά να ελέγχονται: Αυτή είναι η πρότασή μας, όπως είναι στην Αμερική».

Keywords
Τυχαία Θέματα