Λιούις και «Argo» θριάμβευσαν στις Χρυσές Σφαίρες

Αδιαφιλονίκητο φαβορί της βραδιάς, ο 55χρονος ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, επικράτησε του Ρίτσαρντ Γκιρ που υποδύθηκε το ρόλο ενός 60χρονου επιχειρηματία στην ταινία «Arbitrage» («’Αλλοθι»), του Τζον Χοκς στο ρόλο του τετραπληγικού ποιητή Μαρκ Ο’ Μπράιαν για την ταινία «The Sessions» (Μαθήματα Ενηλικίωσης), του Χοάκιν Φίνιξ στην ταινία «The Master» και του Ντένζελ Ουάσινγκτον στο ρόλο του πιλότου στην ταινία «Flight».

Η ταινία «Argo» του Μπεν Άφλεκ έκανε την έκπληξη

κατά την τελετή της 70ης απονομής στο Μπέβερλι Χιλς αργά χθες βράδυ και απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα της καλύτερης δραματικής ταινίας, συναγωνιζόμενη το μεγάλο φαβορί, την ταινία «Linkoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Μπεν Άφλεκ είχε αποσπάσει λίγο νωρίτερα τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του. Κατά την απονομή του βραβείου του, ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξήρε το έργο του Τόνι Μέντεζ, κεντρικού προσώπου της ταινίας Argo. «Είναι ένας Αμερικανός ήρωας. Αντιπροσωπεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών που θυσιάζονται καθημερινά για τους Αμερικανούς. Οι δυνάμεις μας στο εξωτερικό. Θέλω να τις ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου.

Η 35χρονη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσάστεϊν απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ερμηνείας σε δραματική ταινία για το ρόλο της πράκτορα της CIA που κυνηγά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ταινία το «Zero Dark Thirty». Μεγάλο φαβορί για το συγκεκριμένο βραβείο θεωρείτο κυρίως η Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ στην ταινία «Σώμα με Σώμα». Υποψήφιες ήταν επίσης η Έλεν Μίρεν στην ταινία «Hitchcock», η Ναόμι Ουάτς στην ταινία «The Impossible» και η Ρέιτσελ Βάιζ στο «The Deep blue sea» («Το βαθύ μπλε του έρωτα»).

Keywords
Τυχαία Θέματα