Λήμνος: Σύλληψη αστυνομικού για πλαστές πινακίδες

Ο ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Μύρινας Λήμνου κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, με αριθμό που αντιστοιχούσε σε κλεμμένη πινακίδα οχήματος από τη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μετέβη στη Λήμνο μετά από καταγγελίες που αφορούσαν σοβαρά αδικήματα και κατά τη διερεύνηση διαπιστώθηκαν οι παραπάνω παρανομίες του ανθυπαστυνόμου.

Το αυτοκίνητο είχε τροποποιημένη μίζα

για να τίθεται σε λειτουργία με οποιοδήποτε κλειδί, ενώ στο εσωτερικό του ο 50χρονος ανθυπαστυνόμος είχε αφήσει σε κοινή θέα το υπηρεσιακό του πιστόλι, το οποίο υποχρεούται να φυλάει πολύ προσεκτικά.

Το όχημα είχε παραχωρήσει στον αστυνομικό ένας 47χρονος, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια, αλλά δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε βάρος του ανθυπαστυνόμου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας από κοινού, εκμετάλλευσης εμπιστευμένων πραγμάτων και πλημμελούς φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων παραμένει στη Λήμνο και συνεχίζει τις έρευνες, προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν ο ανθυπαστυνόμος εμπλέκεται και σε άλλες έκνομες δραστηριότητες, που ανέφεραν οι καταγγελίες.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα