Κρίσιμη εβδομάδα για τα Πανεπιστήμια

Πάντως μεγάλη μερίδα των καθηγητών φέρονται αποφασισμένοι να γυρίσουν τις επόμενες ημέρες στα έδρανα καθώς δεν μπορούν να επωμιστούν το βάρος της απώλειας του εξαμήνου. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να ξεκινήσει τα μαθήματα αύριο Τρίτη.

Την ίδια ώρα από το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει η αποστολή των καταλόγων με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν, ενώ για το εξάμηνο των φοιτητών είπε ότι «θα σωθεί» και πρόσθεσε ότι «ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10-15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν». Στην πραγματικότητα το εξάμηνο αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου, άρα έχουν χαθεί 7 εβδομάδες αλλά ο υπουργός οφείλει να δικαιολογήσει τη θέση του…

Σε ό,τι αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους πάντως ακούγονται πλέον και πιο μετριοπαθείς φωνές ενώ κάποιοι μιλούν μεν για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αλλά τουλάχιστον όχι με τη μορφή του λοκ-άουτ που ακολουθείται για δέκα εβδομάδες. Εξάλλου ηχηρό ήταν και το «όχι» που εισέπραξαν οι διοικητικοί από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ήταν αρνητική στην αίτηση των πανεπιστημίων κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

Την Παρασκευή πάντως, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με «τελεσίγραφο» προς τους διοικητικούς υπαλλήλους, υποστήριξε ότι όποιος παρεμποδίσει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, θα συλλαμβάνεται, διαμηνύοντας ότι τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ θα ξεκινήσουν κανονικά αυτή την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα