Επιτάχυνση και φυλακές πρωταρχικοί στόχοι του Αθανασίου

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτεραιότητες του λέγοντας:

“Έχουμε ένα ζήτημα που δεν είναι μυστικό, με πολλούς εργαζόμενους που παίρνουν προσωρινές διαταγές και αναστέλλεται η απόλυσή τους. Δεν λέω ότι πρέπει να απολυθούν, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων”.

Ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε οτι “Είμαι αποφασισμένος

να δώσω τέλος. Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Πρέπει να βγει απόφαση. Απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων και επί της τακτικής αγωγής, και για να μην υπάρχει εκκρεμότητα για τους εργαζομένους, αν είναι να δικαιώνονται, και για να γνωρίζει το κράτος τον προγραμματισμό του. Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι σε ομηρία και ο εργοδότης – ενδεχομένως το Δημόσιο – και ο εργαζόμενος. Πρέπει να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι υποθέσεις αυτές”.

Πρέπει, επίσης, να προχωρήσει η αναθεώρηση της Πολιτικής Δικονομίας, για να έχουμε ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Είναι σε εκκρεμότητα ο νέος Κώδικας Δικηγόρων κι έχουμε το θέμα των φυλακών που μας πιέζει, να κάνουμε πιο ανθρώπινες τις συνθήκες κράτησης και να δούμε με ποια μέτρα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποσυμφόρησή τους.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο για τον νέο Υπουργό είναι η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και η αποσυμφόρηση των φυλακών.

Keywords
Τυχαία Θέματα