Κουβέλης κατά Σαμαρά για το «Μπαλτάκος γκέιτ»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης αξίωσε με έμφαση «να προωθηθούν όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις που μπλόκαρε με την παρουσία του ο κ. Μπαλτάκος, όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», ενώ επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς «οφέιλει να απαλλάξει την κυβέρνηση και το κόμμα του από πρόσωπα που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο «γεφυροποιού» με την Χρυσή Αυγή». «Στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν

οι νεοναζιστές», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Περί δημοσκοπήσεων

Ο Φώτης Κουβέλης εκλήθη να σχολιάσει τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του κόμματός του και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, επικαλούμενος τα ποιοτικά στοιχεία όλων των σφυγμομετρήσεων. «Οι δημοσκοπήσεις στις οποίες αναφέρεστε καταγράφουν τη μεγάλη ρευστότητα του κομματικού συστήματος και την απόσπαση ευρύτατων μερίδων του εκλογικού σώματος από τον κύκλο επιρροής των πολιτικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά βίας ξεπερνούν αθροιστικά το 40%, την ίδια ώρα που οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται από 20 έως και 43%. Στη ΔΗΜΑΡ δεν εστιάζουμε μόνο στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στα ευρήματα που προϊδεάζουν για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται να τοποθετηθεί ή δηλώνει αναποφάσιστη», επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης, για να προσθέσει: «Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει μετά τον ΣΥΡΙΖΑ το δεύτερο κόμμα σε δημοφιλία ή το ότι κατατάσσεται επίσης δεύτερη όταν οι πολίτες, αποφασισμένοι και αναποφάσιστοι, ερωτώνται ποιος ασκεί καλύτερη αντιπολίτευση, μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι άλλη θα είναι η τελική εκλογική εικόνα».

«Ψηφοδέλτιο με όραμα και ευθύνη»

Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης, στη συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική», αναφέρθηκε και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτικής Συνεργασίας», υπογραμμίζοντας ότι η ευρωλίστα «μεταδίδει την ανάγκη να υπάρξει ένα μπλοκ προοδευτικών δυνάμεων, ικανό να συγκροτήσει τον τρίτο πόλο της ελληνικής πολιτικής ζωής». «Προσπαθήσαμε – και κατά κοινή ομολογία των συναδέλφων σας το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό – να παρουσιάσουμε μία ομάδα αναγνωρίσιμων και νεώτερων υποψηφίων απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και των γραμμάτων. Όλοι τους διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, που αποζητούν αλλαγή με όραμα και ευθύνη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα