Ελλιπής η δικογραφία για την υπόθεση της μαφίας της Κρήτης

Η ίδια σημείωσε ότι η δικογραφία στηρίζεται κυρίως στα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες συνομιλίες προσπαθώντας να την ερμηνεύσει.

Η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε στις 9.20 το πρωί διεκόπη καθώς χτύπησε το σύστημα πυρασφάλειας των δικαστηρίων ενώ λίγο αργότερα συνεχίστηκε ως το μεσημέρι, με την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας. Προηγήθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων και οι καταθέσεις των μαρτύρων σε μια μακροσκελή και χρονοβόρα διαδικασία που διεξάγεται στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου.

Με τη συνέχιση της δίκης

αναμένεται η πρόταση της Εισαγγελέως επί του κατηγορητηρίου, ενώ ως τώρα η Εισαγγελέας έκανε αναφορές στον κάθε κατηγορούμενο χωριστά, αναφερόμενη σε κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται, επιχειρηματολογώντας επί των απομαγνητοφωνημένων αρχείων.

Αναφερόμενη στους αστυνομικούς που κατηγορούνται, η Εισαγγελέας θλίβεται και για τους δύο, για τη συμπεριφορά τους. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί πειθαρχικά, ενώ χαρακτήρισε ελλειπή την προανάκριση όσον αφορά στη δική τους σχέση με τους κατηγορούμενους. «Κοινωνικές σχέσεις μπορούμε να έχουμε, αλλά ούτε όπλα να αγοράζουν και να πουλάνε, ούτε ναρκωτικά» - είπε, ενώ αναφερόμενη στους αστυνομικούς που χαρακτηρίστηκαν "εξαιρετικοί" από τους μάρτυρες, είπε ότι "αν ήταν εξαιρετικοί αστυνομικοί δε θα έπρεπε να ήταν κατηγορούμενοι".

Στο εδώλιο κάθονται 32 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 19 είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση αυτή. Πρόκειται κυρίως για κτηνοτρόφους που κατοικούν σε Σίσι και Καλό Χωριό, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο αστυνομικοί που φέρονται ότι παρείχαν πληροφορίες στο ηγετικό πυρήνα της ομάδας.

Τα μέτρα ασφαλείας όλες τις ημέρες είναι δρακόντεια, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης με δεκάδες αστυνομικούς εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Από το cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα