ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Την «πόρτα» στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρότασή του για σύμπλευση στην προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροαριστεράς κλείνει ο Φώτης Κουβέλης.

«Εμείς συγκροτούμε εδώ και καιρό τον τρίτο πόλο», είπε, μιλώντας στον Real FM, αρνούμενος να μιλήσει με όρους «Κεντροαριστεράς» που παραπέμπουν στο παρελθόν και επιμένοντας στον όρο «δημοκρατικός

σοσιαλισμός».

Πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίως τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όσα είπε στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου περί πρότασης που του έγινε να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας. «Διαψεύδω ότι μου προτάθηκε κάτι τέτοιο», είπε, επαναλαμβάνοντας πως όπως τότε, έτσι και τώρα, δεν επιθυμεί προσωπικά -όσο και ως ΔΗΜΑΡ- τίποτα παραπάνω από τη συγκρότηση μίας προοδευτικής κυβέρνησης για την χώρα.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας την επομένη των εκλογών, στη βάση της ανάγκης να υπάρξει κυβέρνηση, καλώντας τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί της δημόσιας πρότασης που έχει κάνει. Συναρτώντας τις επόμενες κινήσεις των κομμάτων από τις εκλογικές τους επιδόσεις, επανέλαβε τους δύο βασικούς όρους του κόμματός του για προγραμματική συμφωνία, ήτοι την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την διαπραγμάτευση με στόχο την σταδιακή αποδέσμευσή της από το μνημόνιο, τουλάχιστον όσον αφορά σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν απέκλεισε όμως και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, στη βάση πάντως «κοινού τόπου» που θα πρέπει να βρεθεί και αναγκαίας κοινοβουλευτικής στήριξης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, είπε πως δεν πρέπει «κατ’ ανάγκη» να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος…

Keywords
Τυχαία Θέματα