Κουτσούμπας: Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωση και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Ο ελληνικός λαός, το ΚΚΕ, όλοι

οι δημοκράτες προοδευτικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι καλής θέλησης της πατρίδας μας βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού για να βάλουμε επιτέλους τέρμα στην αιματοχυσία, για να σταματήσει η κατοχή, για να σταματήσει ο εποικισμός για να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, πραγματικό παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ, ισότιμο κράτος, αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θα βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους, μέχρι να τελειώσει, να σταματήσει αυτό το αίσχος ενάντια στους αμάχους, ενάντια σε έναν λαό που παλεύει για το δίκιο του και τη δική του πατρίδα» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά , ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε την ηγεσία του ΚΚΕ, τα στελέχη του, την ΚΝΕ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας που στέκονταν πάντα και εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και στον δίκαιο αγώνα του, σημειώνοντας ότι «η στάση του ΚΚΕ πηγάζει από τις αρχές, την ιστορία του και τις σταθερές αξίες του».

«Ζούμε την 18η μέρα της βάρβαρης επίθεσης που διεξάγεται κατά του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα ένα σχολείο που στεγαζόταν πρόσφυγες από την Γάζα, στην Διεθνή Υπηρεσία Αρωγής, επλήγη με αποτέλεσμα να έχουμε 78 μάρτυρες από τον παλαιστινιακό λαό σε μια νέα σφαγή που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός. Ζούμε την 18η μέρα της επίθεσης του Ισραήλ και έχουμε μπροστά μας ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 800 μάρτυρες, 4.000 τραυματίες, με τις δυνάμεις του Ισραήλ να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Τουμπάσι και τόνισε ότι αυτή η επίθεση πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα