Κούρεμα με τα… όλα του θέλει ο Πάουλους

Ο Κριστόφ Πάουλους εξηγεί σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του κουρέματος «ώστε να ενεργοποιήσει μια ομαλή και συντεταγμένη διαδικασία αναδιάρθρωσης». Προσθέτει, μάλιστα, ότι «κάτι τέτοιο θα αποτρέψει παρόμοιες καταστροφικές εμπειρίες, όταν προκύψει το επόμενο συμβάν χρεωκοπίας ανεξάρτητου κράτους».

Αναφορικά με την στάση της Γερμανίας, που χαρακτηρίζει παράνομη την διαγραφή μέρους των δανείων προς την Ελλάδα, ο Κριστόφ Πάουλους

εξηγεί: «Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι η αναφορά αφορούσε την τελευταία απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την περίπτωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης», ενώ του ήταν ξένη η έννοια «παράκαμψη».

Κάλεσε «εδώ και τώρα» τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν σε «κούρεμα», γιατί όπως διευκρινίζει: «Εάν είχαν ακολουθήσει την πρότασή μου, οι μεγαλύτερες δυσκολίες για την Ελλάδα θα είχαν περάσει», για να προσθέσει: «Αντιθέτως, με τις παρούσες συνθήκες, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα