ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

13:30 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε ευθεία σύγκρουση περιήλθαν οι ιδιοκτήτες ταξί του Πειραιά με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με επίκεντρο τις πιάτσες πέριξ του λιμανιού. Μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα ιδρύοντας δικό τους Συνδικάτο. 

Στην χθεσινή ιδρυτική του διακήρυξή  το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Πειραιά

(ΣΙΤΑΠ),  ανακοίνωσε ότι αριθμεί πλέον περίπου 450 μέλη, τονίζοντας ότι «ο Πειραιάς έχει ανάγκη το δικό του συνδικάτο ταξί, κατά το πρότυπο άλλων επαγγελματικών κλάδων, που να ξέρει τα προβλήματα και να φροντίζει για την άμεση επίλυσή τους».

Υπογραμμίζεται ότι οι αυτοκινητιστές του Πειραιά ίδρυσαν το Συνδικάτο τους επιτιθέμενοι με βαριές εκφράσεις κατά του ΣΑΤΑ και του προέδρου του Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο τμήμα της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΙΤΑΠ αναλώνεται σε σφοδρή κριτική κατά του ΣΑΤΑ, στο οποίο καταλογίζεται «αλαζονική και μονοπωλιακή συμπεριφορά», καθώς και «ανικανότητα να ανταποκριθεί στα προβλήματα του κλάδου».

Σημειώνεται τέλος ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, απαντώντας, απέδωσε το όλο θέμα «στην προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν, με προνομιακούς για τους ίδιους όρους την πιάτσα στον ΟΛΠ, όπου αποβιβάζονται οι τουρίστες που φθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια».

Keywords
Τυχαία Θέματα