ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ «ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Διαχειριστές πολυκατοικιών ψάχνουν να βρουν την άκρη σε ΔΕΗ και εφορίες, καθώς πολλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος κρύβουν λάθος χρεώσεις για το ειδικό τέλος ακινήτων στους κοινοχρήστους χώρους της πολυκατοικίας, παρότι αυτοί έχουν εξαιρεθεί από το χαράτσι.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πρόσεξαν πως ο λογαριασμός των κοινοχρήστων τους «φούσκωσε» κατά 500 ευρώ το μήνα, διότι επιβλήθηκε λανθασμένα φόρος -2.500 ευρώ

ή περισσότερο- για τα τετραγωνικά μέτρα ολόκληρης της πιλοτής της πολυκατοικίας, αν και είναι πια γνωστό ότι οι λογαριασμοί ρεύματος για τους κοινόχρηστους χώρους δεν πρέπει να επιβαρύνονται με το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

Τα συγκεκριμένα λάθη έγιναν με βάση τα στοιχεία της εκκαθάρισης που είχε η ΔΕΗ για κάθε ρολόι και όσοι βρήκαν τα λάθη θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο χώρος που ηλεκτροδοτείται είναι κοινόχρηστος, οπότε ο φόρος πρέπει να διαγραφεί. Αν λάβουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι πράγματι οι χώροι που φορολογήθηκαν είναι κοινόχρηστοι, θα πρέπει στη συνέχεια να την προσκομίσουν και στην εφορία για να υποβάλλουν αίτηση για διαγραφή του χαρατσιού.

Το θέμα όμως είναι ότι αν δεν υπάρξει νέα ρύθμιση από το υπουργείου Οικονομικών, οι εφορίες μπορούν να απαιτούν από τον κόσμο να πληρώσει το λάθος και έπειτα να τα βρουν με το δημόσιο… Οπότε οι διαχειριστές των πολυκατοικιών θα πρέπει να προσέχουν όταν παραλάβουν τον λογαριασμό του κοινόχρηστου ρεύματος.

Keywords
Αναζητήσεις
κοινοχρηστο ρευμα πολυκατοικιας, λογαριασμος κοινοχρηστου ρευματος
Τυχαία Θέματα