ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στην απόφαση να προχωρήσουν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, προχώρησε πριν από λίγο η ΟΤΟΕ αντιδρώντας στην τροπολογία της κυβέρνησης που εντάσσει τα ταμεία υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα η ΟΤΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία,

με σημαντική συμμετοχή όπως αναφέρει, ενώ η απόφαση για συνέχιση της κινητοποίησης ελήφθη, καθώς αύριο συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία.

Μάλιστα, σήμερα αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με επικεφαλής το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, ζήτησε από όλα τα Κόμματα της Βουλής να αποσυρθεί η τροπολογία και να σταματήσει η απόπειρα διάλυσης των Ταμείων Υγείας και λεηλασίας των αποθεματικών τους. Επεσήμαναν δε, ότι το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης στα ταμεία τους, αφού τα Ταμεία Υγείας είναι βιώσιμα, σύμφωνα με ειδική αναλογιστική μελέτη (όπως απαιτεί ο Νόμος) και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα Κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΚΚΕ, δήλωσαν στην ΟΤΟΕ ότι αναγνωρίζουν το δίκιο του αιτήματός τους, και υποστήριξαν ότι εάν δεν αποσυρθεί η τροπολογία θα την καταψηφίσουν.

Η ΝΔ δεν πήρε θέση, ζήτησε από την ΟΤΟΕ περισσότερη ενημέρωση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα απόσυρσης της τροπολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα