ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αυξάνονται συνεχώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία στον Πειραιά.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ο ένας μετά τον άλλο οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας αποφασίζουν παύση της χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ,

απαιτώντας την εύρυθμη πληρωμή. τους) και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Οργανισμού

Στη λίστα με τους συλλόγους που έχουν αναστείλει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ προστέθηκε η Καστοριά και η Ημαθία, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά αποφασίζει σήμερα και τα φαρμακεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά.

Με όποια απόφαση λάβει το Σάββατο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) θα συνταχθούν οι Φαρμακοποιοί του Πειραιά. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κούβαρης στο Matrix24 στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων τους είναι η απρόσκοπτη πληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΠΥ.

Πάντως, εκτιμάται ότι ο ΠΦΣ θα αποφασίσει την πανελλαδική άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, από 1ης Σεπτεμβρίου, αν και πληροφορίες θέλουν μόλις ένα μέρος των χρημάτων να καταβάλλεται.

Ήδη, από την τσέπη τους πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι σε Κρήτη, Εύβοια, Αργολίδα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κορινθία, Μαγνησία, Γρεβενά, Φλώρινα, Κυκλάδες, Θεσπρωτία και Ροδόπη, ενώ από τις αρχές του φθινοπώρου θα σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ και τα φαρμακεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ασφαλισμένοι που προμηθεύονται φάρμακα χωρίς πίστωση. Συγκεκριμένα, την πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου (ηλεκτρονικές συνταγές ΗΔΙΚΑ και Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές ενιαίου συνταγολογίου). Επίσης, θα πρέπει να προσκομιστούν οι αντίστοιχες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, η απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο και όπου απαιτείται να υπάρχει και η έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα