Κλειστά χαρτιά κρατά η συνεργάτης του Γ.Διώτη

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης αναμένουν να ακούσουν την τελευταία ύποπτη που σήμερα ή αύριο θα περάσει την πόρτα του γραφείου τους δίνοντας τις δικές της εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αντιγραφή του USB που παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Γιάννη Διώτη και εκείνος με τη σειρά του στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.

Προς το παρόν η γυναίκα – συνεργάτης του Γ, Διώτη κρατά ερμητικά κλειστά όλα της τα χαρτιά, αν και όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα στην υπόθεση ,λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το όνομά της προέκυψε αφού την κατονόμασε ο παλιός της προϊστάμενος, πιθανολογούν ότι και η Γαλάτεια Μανέ θα κινηθεί στην ίδια γραμμή με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν μέσα από τις δικές της εξηγήσεις θελήσει να φωτίσει πτυχές της ιστορίας που άφησε σκοτεινές ο Γ. Διώτης και μετά την ομολογία του για την αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου δια χειρός της συνεργάτιδός του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μάρτυρας θα αρνηθεί ότι η ίδια έχει οποιοδήποτε αξιόποινο ρόλο στην ερευνώμενη υπόθεση και πολύ περισσότερο ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχική δράση στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ .

Εκείνος που δεν ξέρει όμως, είναι πως τελικά θα αποτιμηθεί το υπόμνημά της και αν πείσει τους εισαγγελείς που θα την εξετάσουν , ώστε στην επόμενη κρίσιμη φάση της έρευνάς τους να βρεθεί εκτός του ποινικού κάδρου της υπόθεσης και όχι στην πλευρά των κατηγορουμένων -μη πολιτικών προσώπων.

Αν πάλι , η μέχρι άγνωστη χθες γυναίκα δώσει νέα στοιχεία, τότε η βεντάλια της έρευνας των κ.κ. Πεπόνη-Μουζακίτη θα ανοίξει ακόμα περισσότερο , καθώς για να διασταυρώσουν τους δικούς της ισχυρισμούς ενδέχεται να καλέσουν άλλους μάρτυρες ή ακόμα και να προσθέσουν άλλα ονόματα στον κατάλογο των υπόπτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα