Κλείνει ο δεύτερος κύκλος βουλευτικών απολογιών για τη Χρυσή Αυγή

Το ενδιαφέρον βέβαια και για τον Α. Ματθαιόπουλο, ο οποίος κατηγορηματικά αρνείται την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης και διέύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης , έγκειται στην ποινική μεταχείριση που θα του επιφυλάξουν οι εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου καθώς και ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι δικαστικές λειτουργοί και ο εισαγγελέας έχουν κρίνει διαφορετικά τους βουλευτές που έχουν ... παρελάσει από το Εφετείο της Αθήνας δείχνει, όπως λένε νομικοί,

ότι κρίνουν κατά περίπτωση την τύχη του καθενός κατηγορούμενου και δεν θεωρούν εκ προϊμίου δεδομένη την αντιμετώπισή τους.
Στην τελική τους κρίση παίζει ρόλο, όπω ςλένε οι ίδιες πηγές, όχι μόνο η βαρύτητα της κατηγορίας, αλλά η προσωπικότητα ενός εκάστου του κατηγορουμένου καθώς και η πειστικότητα των υπερασπιστικών τους θέσεων .

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα θα αποφασίσουν σήμερα και για τον Α. Ματαθιόπουλο , ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλούν και οι τελευταίες κλήσεις στους προφυλακισμένους βουλευτές για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία τους ύστερα από αίτημα των ανακριτριών .
Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλες δικονομικές εμπλοκές με τις απολογίες των τελευταίων βουλευτών κλείνει ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας. Της μεγάλης δηλαδή έρευνας που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ύστερα από τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης με βάση την παραγγελία της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα