ΚΙΝΗΤΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΝΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

11:00 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τα στοιχεία προκύπτουν από μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Εurostat είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα για τα νέα ήθη των αναδυόμενων οικονομιών (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα ή αλλιώς BRIC), αλλά και των Ευρωπαίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, περισσότερα από τέσσερα διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους καταγράφονται στη Ρωσία,

με την Κίνα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθούν στη δεύτερη και τη Βραζιλία στην τρίτη θέση. Απ’ την άλλη, οι Κινέζοι είναι του γάμου, καθώς τελούνται εννέα τέτοια μυστήρια ανά χίλιους κατοίκους. Παρότι η Ρωσία είναι πρώτη στα διαζύγια, στους γάμους καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 8,5 ανά 1.000 κατοίκους. Κατά του γάμου δείχνουν να είναι οι Ευρωπαίοι, αφού σύμφωνα με την έρευνα κατατάσσονται στη τελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Σχεδόν δύο προσωπικά κινητά τηλέφωνα έχει ο καθένας Ρώσος. Αντίστοιχη σχέση με την τεχνολογία έχουν και οι πολίτες της Ε.Ε., καθότι 125 κινητά αντιστοιχούν σε 100 κατοίκους. Η δε Κίνα έρχεται τέταρτη με αναλογία 64 κινητά ανά 100 κατοίκους.

Η έρευνα αναφέρει ότι στους Ευρωπαίους 473 αυτοκίνητα αναλογούν σε 1.000 κατοίκους. Παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Ινδίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον πλανήτη,  μόλις 12 αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε 1000 κατοίκους. Ρωσία και Βραζιλία βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι Κινέζοι, ενώ η Ε.Ε. στο δημογραφικό κατάλογο κατατάσσεται τρίτη με ποσοστό 7% στην παγκόσμια κλίμακα.

Αυξημένο παρουσιάζεται το ποσοστό του νεανικού πληθυσμού που είναι κάτω των 15 ετών στις BRIC χώρες, σε σύγκριση με εκείνον της Ε.Ε. Αναλυτικά, 31% είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ινδία, 24% στη Βραζιλία, 19% στην Κίνα, 15 % στη Ρωσία και μόλις 16% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα