«Καβγάς» για τον ξαφνικό έρωτα του Σόιμπλε με την Ανάπτυξη

Σε σημερινό δημοσίευμα, το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για σχέδιο χορήγησης εγγυημένων δανείων από την κρατική επενδυτική τράπεζα KfW σε αντίστοιχα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, προκειμένου να τα διοχετεύσουν σε επιχειρήσεις.

«Η ιδέα έρχεται πολύ καθυστερημένα και, εκτός αυτού, ένα συνολικό δάνειο αποτελεί το λάθος εργαλείο», δήλωσε ο υπεύθυνος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, Κάρστεν Σνάιντερ. «Η αυξανόμενη πλέον στην Ισπανία και σε άλλες χώρες ανεργία των νέων ήταν όμως προβλέψιμη από την αρχή», πρόσθεσε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση Μέρκελ για το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο Νότος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η έλλειψη μηχανισμών ελέγχου των επενδυτικών τραπεζών στην Περιφέρεια θα σημάνει την ανάληψη του ρίσκου από τους Γερμανούς φορολογούμενους.

«Είναι απαραίτητη η εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών στην Ευρώπη. Αυτή είναι το κλειδί για την υπέρβαση της κρίσης και δεν πρέπει πλέον να αναβάλλεται», σημείωσε το στέλεχος του SPD.

Οι Γερμανοί Πράσινοι χαιρέτισαν το γεγονός ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να αναγνωρίζει τώρα ότι η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πολιτικές λιτότητας «μέχρι θανάτου». Πρόσθεσαν όμως ότι μέχρι τώρα η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή δεν έχει λάβει ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών.

Ωστόσο, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα προϋπολογισμού, Πρίσκα Χιντς, τόνισε ότι θα πρέπει να εκπονηθεί πανευρωπαϊκό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι ένα πρόγραμμα μονοψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων ευρώ δύσκολα θα αποδεικνυόταν επαρκές.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Είναι απαραίτητη η εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών στην Ευρώπη. Αυτή είναι το κλειδί για την υπέρβαση της κρίσης και δεν πρέπει πλέον να αναβάλλεται»,

Keywords
Τυχαία Θέματα