«Πάρτι» στο Ερρίκος Ντυνάν με δώρα Louis Vuitton και Cartier

Αυτές, αλλά και άλλες μεγάλες σπατάλες, όπως υπέρογκους μισθούς που έφταναν τα 18.000 ευρώ (!) αποκάλυψε η έκθεση του καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου που συντάχθηκε το 2010 και καταγράφει την κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο.

Η έκθεση, που έχει διαβιβαστεί ήδη στον εισαγγελέα, διαπιστώνει επίσης διπλά βιβλία και επιλεκτικές πληρωμές σε συγκεκριμένους εργαζόμενους και προμηθευτές αλλά και προνομιακή τιμολογιακή μεταχείριση σε μεμονωμένες κατηγορίες ασφαλισμένων. Ο Λιαρόπουλος είχε οριστεί ελεγκτής με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας , Ανδρέα Λοβέρδου

και τα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια ύστερα από καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση «ειδικές» κατηγορίες ασφαλισμένων νοσηλεύονταν σε σουίτες του νοσοκομείου. Ανάμεσα τους αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες, δικαστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών, ορκωτοί ελεγκτές και εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

Εντύπωση προκαλεί και ο μισθός της πρώην Γενικής και Οικονομικής διευθύντριας που έφτανε τα 18.000 ευρώ μηνιαίως(!), ενώ τουλάχιστον 50 άτομα, είχαν μισθούς άνω των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, το νοσοκομείο είχε πλεονάζον προσωπικό, καθώς η διοίκηση προχωρούσε σε προσλήψεις προκειμένου να εξυπηρετήσει ρουσφέτια παραγόντων και υψηλά ιστάμενων προσώπων. Επίσης από τα 800 άτομα που ήταν το προσωπικό του νοσοκομείου, τα 150 δεν εμφανίζονταν ποτέ στη εργασία τους, ωστόσο πληρώνονταν όμως κανονικά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η οικονομική κατάρρευση του νοσοκομείου, με χρέη που φτάνουν τα 256,1 εκατ. ευρώ, σε δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία, αποδοχές προσωπικού και φόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα