Καταθέτει σήμερα ο Μαζιώτης στον «Ευαγγελισμό»

Ο φερόμενος ως αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα, αναρρώνει φρουρούμενος για δεύτερη ημέρα μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στον 8ο όροφο του Ευαγγελισμού.

Σήμερα θα δεχθεί την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΑΕΕΒ, προκειμένου να καταθέσει για τα πέντε κακουργήματα που διώκεται. Ωστόσο φαίνεται απίθανο να θελήσει να απαντήσει στα ερωτήματα των αστυνομικών, όσο πιεστικοί κι αν γίνουν. Άλλωστε ο Μαζιώτης αποτελεί το σκληρότερο καρύδι στο χώρο του αντάρτικου πόλης.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το νοσοκομείο, λένε πως Μαζιώτης είναι νευρικός

και αρνείται να συνεργαστεί ακόμα και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα φέρεται να είπε στο συνήγορό του, που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, «άντε να τελειώνουμε με τα νοσοκομεία».

Πάντως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά, αφού ο επικηρυγμένος τρομοκράτης δεν μπορεί να κινήσει τα δάχτυλα του χεριού του, έτσι θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση, αυτή τη φορά στο ΚΑΤ. Μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο δημιουργείται ειδικό δωμάτιο - φρούριο, που θα τον φιλοξενήσεις τις μέρες της νοσηλείας του.

Έρευνες και προσαγωγές

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντρόφων του, αλλά και των κρησφύγετων που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε μεγάλη υποστηρικτική ομάδα όταν βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, γι' αυτό και δεν είχε πάνω του κάποιο έστω καρτοκινητό.

Η αντιτρομοκρατική έχει κάνει έφοδο έως τώρα σε σπίτια σε Εξάρχεια, Παγκράτι και Ηλιούπολη, προχώρησε σε προσαγωγές, αλλά δεν προέκυψε κάποια σχέση.

Το στοίχημα είναι να βρουν τα κρησφύγετα πριν οι σύντροφοί του εξαφανίσουν πολύτιμα στοιχεία.

Το... βαθύ λαρύγγι

Η επικήρυξη του Νίκου Μαζιώτη με 1 εκατ. ευρώ φαίνεται πως απέδωσε τελικά για τους αστυνομικούς. Κι αυτό γιατί, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε πληροφορίες για τον τρομοκράτη και θα πάρει ένα μέρος του ποσού.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, αρνούνται την ύπαρξη αυτού του ατόμου. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο άγνωστος είχε ειδοποιήσει ήδη από τον Ιούνιο ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα. Είπε μάλιστα στο «σύνδεσμό» του στην Αντιτρομοκρατική ότι κινείται σε περιοχές όπως το Μαρούσι, τα Πατήσια, τη Δεξαμενή και τα Εξάρχεια.

Φαίνεται ωστόσο ότι δεν γνώριζε που είναι το κρησφύγετό του, έκανε όμως λόγο για προπαρασκευή ενέργειας. Με βάση αυτές τις πληροφορίες οι αστυνομικοί έστησαν την επιχείρηση σύλληψης.

Λέγεται μάλιστα ότι ο άγνωστος είχε να πει ακόμη και ημερομηνίες κατά τις οποίες ο πρώην καταζητούμενος θα κινηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ήταν σε θέση να τους πει ότι θα κινείται είτε με τα πόδια είτε με μέσα μεταφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα