Νέλσον Μαντέλα: Ο άνθρωπος- σύμβολο στο doodle της Google

Σαν σήμερα 18 Ιουλίου του 1918 γεννήθηκε μία από τις σημαντικότερες ηγετικές μορφές της παγκόσμιας σύγχρονης Ιστορίας, ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ήρωας του αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ. Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, τον Δεκέμβριο του 2013. Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του. Σήμερα, η Google, του αφιερώνει ένα υπέροχο Doodle
με κάποια από εκείνα που είχε ο ίδιος πει.

Κανείς δεν γεννιέται μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του. Για να είναι κανείς ελεύθερος δεν αρκεί απλώς να απαλλαχθεί από τα δεσμά, αλλά να ζει με τέτοιο τρόπο που να σέβεται και να ενισχύει την ελευθερία των άλλων. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να διδαχθούν το μίσος, μπορούν να διδαχθούν και την αγάπη, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο. Αυτό που μετράει στη ζωή δεν είναι το γεγονός και μόνο ότι έχουμε ζήσει. Είναι η διαφορά που έχουμε κάνει στις ζωές των άλλων, που θα καθορίσει τη σημασία της ζωής που ζήσαμε. Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο.

"Κανείς δεν γεννιέται μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του."

"Αυτό που μετράει στη ζωή δεν είναι το γεγονός και μόνο ότι έχουμε ζήσει. Είναι η διαφορά που έχουμε κάνει στις ζωές των άλλων, που θα καθορίσει τη σημασία της ζωής που ζήσαμε." "Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο."

Keywords
Τυχαία Θέματα