Καταγγελίες για κατασπατάληση 35. εκατ. ευρώ από το υπουργείο Παιδείας

Σε προεκλογικούς διορισμούς και εξυπηρετήσεις πήγαν τα κονδύλια τα οποία προορίζονταν για την εκπαίδευση αυτιστικών παιδιών, υποστήριξε στην υποεπιτροπή της Βουλής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο πρόεδρος της ΕΟΔΑΦ Ι. Σταυρόπουλος και τόνισε: «Τα χρήματα αυτά έγιναν προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος που τότε έτυχε να είναι το ΠΑΣΟΚ. Έγιναν προεκλογικοί διορισμοί και φαγώθηκαν τα χρήματα για να μπουν άνθρωποι, όχι απλώς ημιμαθείς, αλλά επικίνδυνοι

που κάνουν ζημιά στα παιδιά».

Ο Ι. Σταυρόπουλος ισχυρίστηκε ότι τα 35 εκατ. ευρώ δόθηκαν για να γίνουν έξι ώρες εκπαίδευσης σε ανθρώπους που δεν ήξεραν το αντικείμενο, αντί για επιπρόσθετη εκπαίδευση 1.200 ωρών σε ψυχολόγους, καθηγητές και δασκάλους. Για την ορθότητα των καταγγελιών του μάλιστα επικαλέστηκε ψήφισμα που έχει σταλεί στον πρωθυπουργό και το οποίο υπογράφουν 8.162 γονείς και ειδικοί.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Παιδείας την εν λόγω επίμαχη περίοδο, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΕΟΔΑΦ και δήλωσε ότι αισθάνεται οργή και αγανάκτηση, ενώ αποχώρησε από την συνεδρίαση επιφυλασσόμενη παντός δικαιώματός της. Επίσης ανέφερε δε ότι δεν μπορεί να παραβιαστεί ο πίνακας των αναπληρωτών καθηγητών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η παράλληλη στήριξη ξεκίνησε με προσπάθεια δική μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα