Δείπνο Βενιζέλου μετά συγγραφέων

Αυτό που έμαθε όμως εσχάτως και έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι μετά το πέρας της, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε σε δείπνο τους συγγραφείς, προκειμένου να ακούσει σε μία πιο …χαλαρή συζήτηση το πώς εκτιμούν την κοινωνική κατάσταση σήμερα.

Έτσι, συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον της χώρας, τη λογοτεχνία, την ιστορία κ.α., με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μάλιστα να …προτείνει στους συγγραφείς ένα βιβλίο, το «Ελληνικό Ζήτημα» του Γ.Κολιόπουλου.

Αίσθηση

προκάλεσε η παρέμβαση του –προσκείμενου στη ΔΗΜΑΡ- Χρ.Χωμενίδη, που απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο του είπε πως ακούει τις ομιλίες του στη Βουλή και το πώς με τα επιχειρήματά του ‘κονιορτοποιεί’ τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα και όχι μόνο. Το κακό όμως, είπε, είναι πως στην Ελλάδα σήμερα θεωρείται μειονέκτημα να μπορείς να αρθρώσεις έναν δομημένο ορθό λόγο με επιχειρήματα…

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την βραδιά με έναν αισιόδοξο τόνο, διαβεβαιώνοντας τους ανθρώπους της τέχνης ότι η χώρα βγαίνει σιγά σιγά, αλλά σταθερά από την κρίση. Το θέμα όμως είναι κατά τη γνώμη του πως τέλειωσε και η εποχή της μικροκομματική πολιτικής. Τώρα πρέπει να προταθεί μία καινούρια αφήγηση που βασίζεται στην αλήθεια. «Ποιος όμως θέλει να ακούσει την αλήθεια;», αναρωτήθηκαν οι συγγραφείς.

Σημειώνεται ότι παρόντες στο δείπνο ήταν οι : Χρ.Χωμενίδης, Τζίνα Μοσχολιού, Θ.Χειμωνάς, Π.Παπασαραντόπουλος, Αν.Στάικος, Ικ.Μπαμπασάκης, Γ.Ξενάριος, Λ.Κουλιεράκης, Εύη Λαμπροπούλου, Χρ.Αστερίου, ενώ εκτός από τους συγγραφείς, βρέθηκαν εκεί και ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, υπεύθυνος για το φόρουμ με την κεντροαριστερά Β.Χρονόπουλος, καθώς και η Ελένη Κούρκουλα

Keywords
Τυχαία Θέματα