ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΩΣ ΤΟ 2030

Διαστάσεις «επιδημίας» έχει λάβει η παχυσαρκία στις ΗΠΑ και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν οι Αμερικανοί διατηρήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και συνεχίσουν να αποφεύγουν την άσκηση, το 2030 τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά.

Πρόσφατες εκθέσεις στις ΗΠΑ καταδεικνύουν ότι: το 35,7% των ενηλίκων και το 16,9% των παιδιών ηλικίας από 2 έως 19 ετών είναι υπέρβαρο.

Για πρώτη φορά όμως μια μελέτη του Ταμείου για την Υγεία στην Αμερική και του Ιδρύματος

Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον κάνει μια προβολή των στοιχείων στο μέλλον και εκτιμά ότι με βάση πληθυσμιακά και άλλα στοιχεία έως το 2030, αν δεν αλλάξει τίποτα, οι μισοί ενήλικοι Αμερικανοί θα είναι παχύσαρκοι.

Στηριζόμενη σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) η έκθεση υποστηρίζει ότι το ποσοστό των υπέρβαρων θα φτάσει στο 44% και μάλιστα σε 13 Πολιτείες θα ξεπεράσει το 60%.

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, όπως του διαβήτη τύπου 2 και του καρκίνου του ενοδημητρίου, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να παρουσιάζουν προβλήματα και το ιατροφαρμακευτικό κόστος να εκτοξεύεται στα ύψη.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται 1,9 εκατομμύρια νέα κρούσματα διαβήτη τύπου 2 σε ετήσια βάση, ενώ η έκθεση προβλέπει ότι τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν στα 7,9 εκατομμύρια ετησίως. Τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι χρόνιες καρδιοπάθειες ενδέχεται να φτάσουν τα 6,8 εκατομμύρια κρούσματα από 1,3 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Το κόστος περίθαλψης για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία θα αυξηθεί κατά 66 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, από 147 δισεκ. δολάρια που είναι σήμερα. Συνολικά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δαπανώνται σήμερα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα