ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

Επίθεση στον Νίκο Μιχαλολιάκο μέσω ανακοίνωσης εξαπέλυσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, απαντώντας ουσιαστικά στους ισχυρισμούς του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής για το Ολοκαύτωμα.

Για «ανιστόρητους ισχυρισμούς» που «προάγουν το φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, θέτοντας τις βάσεις

για την ανάπτυξη ανάλογων λόγων και πράξεων» κάνει λόγο η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για το Ολοκαύτωμα, στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη.

Καταδικάζοντας με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις δηλώσεις αυτές, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης τονίζει: «Η εξομοίωση του Ολοκαυτώματος με το αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων και η αμφισβήτηση της εξόντωσης των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους 77.377 Έλληνες Εβραίοι, οι 50.000 από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί προσβολή για τους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων και τη μνήμη αυτών που δολοφονήθηκαν βάναυσα στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια, την ύπαρξη των οποίων αρνείται ο κ. Μιχαλολιάκος».

Η Ισραηλιτική Κοινότητα καλεί, επίσης, την κοινωνία «με προεξάρχοντες τους εκπροσώπους των θεσμών του Ελληνικού Κράτους» να απομονώσουν τις φωνές αυτές, προστατεύοντας την ιστορική μνήμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα