Κατά του εισιτηρίου 25 ευρώ στα νοσοκομεία το ΠΑΣΟΚ

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη βουλή γύρω από τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, ο Δημήτρης Κρεμαστινός πήρε το λόγο και διαφώνησε με την απόφαση του υπουργού, υπογραμμίζοντας πως θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα εάν το μέτρο υλοποιηθεί, καθώς «θα υπάρξει κόσμος που δεν έχει να δώσει αυτά τα χρήματα»

και κάλεσε τον υπουργό να βρει τα χρήματα από άλλες πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο Γιάννης Κουτσούκος που τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό που αναζητείται, πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα.

Ακόμη ο κ.Κουτσούκος παρατήρησε, ότι η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αναλογία αξονικών- μαγνητικών τομογράφων ανά κάτοικο, σημείωσε ότι οι δαπάνες παροχής υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκαν, από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004, στα 8,3 δισ. το 2009 και αναρωτήθηκε «γιατί ο υπουργός Υγείας καταργεί το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, που είναι το πληθυσμιακό».

Μάλιστα, επικαλούμενος στοιχεία της Έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2010, ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι αξονικές τομογραφίες ανέρχονται σε 320.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 130.000. Αντιστοίχως, οι μαγνητικές τομογραφίες είναι 98.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 46.500.

Keywords
Τυχαία Θέματα