«Ο Πουπουλένιος»

Η μαύρη κωμωδία του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα, «ο Πουπουλένιος» (The Pillowman), ανεβαίνει φέτος στο θέατρο Αθηνών. Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Στο έργο του Μάρτιν ΜακΝτόνα θα συναντηθούν, για πρώτη φορά, επί σκηνής, τέσσερις σημαντικοί Έλληνες ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
και Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Σε ένα άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από δύο αστυνομικούς ερευνητές για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες με παιδιά. Όχι, όμως, "για παιδιά". Κάποιες αστείες και τρυφερές, κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφειςιστορίες; Τι ακριβώς έχει συμβεί στην πόλη; Τι έπαθε το κοριτσάκι που βρέθηκε στους θάμνους; Λένε αλήθεια οι αστυνομικοί; Τι συνέβη στο μικρό Εβραίο; Γιατί δεν το ‘γραψαν οι εφημερίδες; Είναι αλήθεια πως κάποιος έχει μιμηθεί τις ιστορίες του συγγραφέα; Τι σχέση έχει μ' όλα αυτά ο τρυφερός αδελφός του; Γιατί πάσχει από νοητική στέρηση; Τι τους συνέβη όταν ήταν παιδιά; Τι συνέβη σ' όλους μας, όταν ήμασταν παιδιά;

Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ, με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν, εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία.

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα (Martin McDonagh) είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς με επιτυχημένη πορεία τόσο στο θεατρικό κείμενο και το κινηματογραφικό σενάριο, όσο και στη σκηνοθεσία κινηματογράφου. Ιρλανδός στην καταγωγή, θεωρείται σήμερα από τα πλέον πολύπλευρα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας κι από τους αγαπημένους του θεατρόφιλου κοινού και των κριτικών.

Θέατρο Αθηνών, Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου 10, Σύνταγμα
Τηλ.:2103312343

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου ώρα 9.00 μ.μ.
Δεύτερη παράσταση: Κυριακή 13 Οκτωβρίου ώρα 9.00 μ.μ.
Παραστάσεις: Τετάρτη - Κυριακή

Προπώληση εισητηρίων: buy.tickethour.com

Χορηγός επικοινωνίας: Αθήνα 9.84
Keywords
Τυχαία Θέματα