Η ΙΒΗΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Ο μεγάλος ημιτελικός των Ιβήρων (Πορτογαλία-Ισπανία) στο Ντόνεσκ για το Euro 2012 μαγνητίζει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων απόψε το βράδυ (21:45).


Η μονομαχία των δύο γειτόνων αναμένεται με ενδιαφέρουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει το αγωνιστικό και η ίντριγκα ότι διασταυρώνουν τα ξίφη τους δύο από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και η ανερχόμενη δύναμη Πορτογαλία.

Κατά δεύτερο λόγο απασχολεί ιδιαίτερα η απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο

κόντρα στους συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά τους άσπονδους φίλους του στην Μπαρτσελόνα. Μέχρι στιγμής, ο Πορτογάλος αστέρας έχει κάνει ένα μεστό τουρνουά, αλλά πλέον καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει την ομάδα του και στα πολύ δύσκολα.

Εκτός των άλλων, υπάρχει και έντονο εξωαγωνιστικό παρασκήνιο. Ο ορισμός από την UEFAτου σχετικά άπειρου Τούρκου διαιτητή Κουνέιτ Κακίρ σήμανε συναγερμό στο στρατόπεδο των Πορτογάλων οι οποίοι με διαρροές εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους. Η Πορτογαλία είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του τελευταίου επίσημου αγώνα που έδωσε με την Ισπανία, αυτόν στο πλαίσιο των 16 του Μουντιάλ του 2010, όταν οι Ισπανοί επικράτησαν με 1-0 με οφ-σάιντ γκολ του Βίγια.

Όπως και να έχει, η Ισπανία δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Δεν εντυπωσιάζει με τη μέχρι στιγμής απόδοσή της, αλλά παίρνει αυτό που θέλει υπηρετώντας τις αγωνιστικές αρχές της και εξαντλώντας με το αδιάκοπο πάσινγκ γκέιμ τον αντίπαλο.Ειδικά ο Τσάβι σε κάθε παιχνίδι κάνει και ένα ρεκόρ εύστοχων πασών στην ιστορία της διοργάνωσης. Η «ρόχα» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η Πορτογαλία από την πλευρά της έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκριθεί επάξια με τους κορυφαίους. Εχει στις τάξεις της το σταρ της διοργάνωσης, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και μία ομάδα γρήγορη,τεχνικά άρτια και αμυντικά πολύ δυνατή.Από τον Πορτογάλο εκλέκτορα Πάολο Μπέντο θα λείψει ο τραυματίας φορ Έλντερ Πόστιγκα του οποίου τη θέση θα πάρει ο Ούγκο Αλμέιδα.

Στα της προϊστορίας, η Ισπανία έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες (15-7)ωστόσο η Πορτογαλία ήταν η τελευταία ομάδα που τη νίκησε σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συνέβη στη Λισσαβόνα στις 20 Ιουνίου του 2004 με το αποτέλεσμα αυτό να σηματοδοτεί τον τελευταίο -μέχρι σήμερα- αποκλεισμό των Ισπανών σε Εuro.

Keywords
Τυχαία Θέματα