Και στο διάστημα η φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών

Όπως δήλωσε η λαμπαδηδρομία, που θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία, θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, καθώς, πέραν του ταξιδιού της στο διάστημα, θα ταξιδέψει στις περισσότερες γωνιές της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από 83 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το ενενήντα πέντε τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, περίπου 130 εκατομμύρια άνθρωποι, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή

της, που θα διαρκέσει 123 μέρες και θα καλύψει μια απόσταση πάνω από 65.000 χιλιόμετρα, που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί από 14.000 λαμπαδηδρόμους, ενώ οι συμμετέχοντες εθελοντές θα είναι περισσότεροι από 30.000.

Χθες παρουσιάστηκαν στη Μόσχα, οι πυρσοί που θα μεταφέρουν τη φλόγα, τόσο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Το σχέδιο των πυρσών είναι ίδιο και για τους δύο αγώνες και παραπέμπει στο σχήμα του φτερού του μυθικού πουλιού «Ζαρ Πτίτσα». Τα χρώματά τους, όμως, θα είναι διαφορετικά. Ο πυρσός των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι κόκκινος, ενώ των Παραολυμπιακών Αγώνων θα είναι γαλάζιος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι θα διεξαχθούν από 7 έως 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από 7 έως 16 Μαρτίου του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα